Washi in Cherrie sweat

Ik ben Valérie de naaiende bakkerin (klinkt wat vreemd als je dat zo leest). Dit wordt mijn eerste blogpost ooit, mijn vuurdoop als het ware (please be gentle to me, I’m a blog virgin). Goed, ik hou van kleur en van printjes als het op kledij aankomt, en van kleedjes. In bijna elk stofje zie ik kleedjes!!

Onlangs moest ik geopereerd worden aan mijn elleboog, paniek paniek. Want wat moet ne mens aandoen als zijn volledige arm in het gips zit?!? Dan maar snel een rekbaar kleed maken 😉 Ik gebruikte deze sweater stof met gouden kriekskes (i love kriekskes)! En de stof is zo zalig zacht van binnen!

Als patroon gebruikte ik de washi dress, een patroontje dat ik al vaker maakte. Voordeel van dit patroon is dat de rug gemaakt is met smock* en je dus geen rits of knopen nodig hebt ( handig als je maar 1 arm kunt gebruiken om je aan te kleden). Heel snel klaar ook, en het zit zalig, (ook zonder gips). Baskets eronder en klaar!

Ondertussen is het gips weg en zitten we al bij de kinesist voor oefeningskes en massage . En het aller belangrijkste: ik kan terug naaien want ik begon serieus afkickverschijselen te krijgen na 4 weken stilzitten.

Tot snel voor een volgend projectje, ik ga nog wat chocolade konijntjes van een strikje voorzien.

Valérie.

 

*Smock! Het lijkt misschien moeilijk, maar dat is het helemaal niet.
– Je koopt smock elastiek en draait die losjes met de hand rond je spoeltje.
– Als bovendraad gebruik je een kleur die je niet goed ziet op je stof.
– Je legt je stof met de goede kant naar boven (zodat je smock elastiek vanbinnen komt te zitten).
– Je stikt rijtjes in de breedte van je stof. Kom je aan het einde, dan hef je je naald op, je schuift wat op, draait je stof, naald er terug in en je stikt naar de andere kant. Zo krijg je aan je zijnaden lusjes. Zorg er wel voor dat die lusjes buiten je stof liggen.
– Tijdens het stikken hou je best je stof goed strak. Ik maakte vijf rijtjes, telkens met een voetje tussen.
– Wanneer je je rugpand aan het voorpand vastmaakt, zitten die lusjes in je naad.
– Als je klaar bent eens goed stomen en dan zie je de smockelastiek zich nog meer samentrekken.
SUCCES!!

5 Antwoorden op “Washi in Cherrie sweat”

 1. Beste naaiende bakkerin,
  mercie voor de verstaanbare smoguitleg. Heb da nog nooit gedurfd.
  Ga je blog zeker volgen! Veel succes!!!!???

  Vele groeten van die andere naaiende bakkerin

 2. heel veel succes, ik kan wel niet zo goed naaien, maar een knoop aan naaien lukt wel
  kan wel heel veel bijleren denk ik

  heel veen succes

  Laurent

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *