Mijn tweede liefde!

Naast stoffen en naaien is koken één van mijn grote liefdes. Ik kook vaak 2 of 3x per dag. Ik vind het heerlijk en hoewel ik van kinds af gefascineerd was, is het niet enkel liefde, maar ook noodzaak geworden. Gluten zijn nl. voor mij sinds een 7-tal jaar absoluut uit den boze alsook lactose en alles wat m’n darmen onder druk kan zetten.

En zo begon een zoektocht naar alternatieven voor de ‘normale’ dingen. Die zoektocht was aanvankelijk moeilijk en frustrerend (iets waar iedereen die dit hoort door moet denk ik), maar mondde uit in lekker ‘anders’ eten. Onze kinderen zijn niks anders gewoon en brood en melk wordt hier zelden of nooit meer gegeten of gedronken.

Et voila, ontbijt is dus bijna standaard koken, want glutenvrij brood, het is m’n ding niet. Ik hou niet van alle rommel die erin zit. En ik dacht, zo net voor pasen, een ontbijt om wat chocolade weg te werken kan ideaal zijn. Ik ben er gek op, de kinderen ook. Tralala to the point!

Ingrediënten (wij eten dit als ontbijt met twee volwassenen en twee kinderen):
– 200gr quinoa
– 400gr water
– 200ml kokosmelk
– 125gr zwarte chocolade
– banaan
– blauwe bessen
– aardbeien
– peer
– appel
– gelijk welk ander fruit die past bij chocolade…

Spoel de quinoa goed af met water. Er ligt nl. een laagje Saponin om de korreltjes die giftig is en zeer bitter smaakt. Het zorgt er ook voor dat je de voedzame bestanddelen van quinoa veel minder goed kan opnemen. Goed spoelen dus in een fijn zeefje! Breng de quinoa aan de kook met een dubbele hoeveelheid water. Zet je kookvuur goed hoog tot het water kookt en draai het dan uit. Laat de quinoa rustig wellen in het warme water.

Als het water opgenomen is door de quinoa, voeg je 200ml kokosmelk toe en 100 à 125gr zwarte chocolade. Hangt er wat van af hoe ‘zwart’ of hoe bitter de chocolade is. Het mag wel wat pit hebben, maar tè is tè! Roer goed om zodat je een soort chocoladesaus krijgt. Als je dikke kokosmelk toegevoegd hebt kan je wat aflengen met water. Ik gebruik deze van ecomil.

Verder wijst het zichzelf  uit, snij je fruit in blokjes en voeg de ‘healthy chocolat sauce’ toe!! Enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *