Zeemeermin in plissé

Onze Ella is nogal fan van girly stuff. Als het turnles is wil ze wel makkelijke broeken, maar geef haar anders maar kleedjes en rokjes, liefst roze! Aangezien ik zelf ook superfan ben van roze is 75% van haar kleerkast dus roze, hah! Dit geheel naast de kwestie!

Ik wou graag een lange rok voor haar maken in plissé! De eerste poging om een plissé rok te maken voor mezelf mondde uit in een zeemeerminnen kostuum. We hadden de omtrek zeg maar net ietsje te nipt genomen 🙂 Maar een mens wordt elke dag slimmer en dus namen we deze keer twee x de omtrek en rimpelden we de plissé. Het is hele fijne plissé dus rimpelen is in dit geval zeker an option! Daarna werd de plissé gewoon op een rekker gestikt.

    

We legden de stof dubbel want ze is vrij doorzichtig. En we knipten tot onder de knie, achteraf gezien had ik het wel eens iets langer willen zien, maar goed af is af!

Het t-shirtje werd gemaakt met dit stofje en is gewoon overgetekend van een bestaande t-shirt. Ik legde hem op patroonpapier en tekende gewoon in één trek over met mouwen eraan. Easy peasy. Voor en achterpand werden aan elkaar gezet en aan de hals zetten we een boordje in dezelfde stof op de manier waarop boordstof aan een sweater gezet wordt. Et voilà, alweer een zomeroutfit klaar!

4 Antwoorden op “Zeemeermin in plissé”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *