For those summerevenings…

Nadat ik de Robe Ludivine in elkaar had gezet, snuisterde ik rond op de site van République du Chiffon. Leuke site met patronen voor prachtige outfits. Ik had op slag nieuwe projectjes in mijn hoofd die ik moest uitwerken. Ik startte met het maken van de pantalon Emile. Een retrobroek waarbij de taille geaccentueerd wordt en er een blinde rits aan de achterkant van de broek zit. Ik koos hiervoor deze stof. Ik vind dat de broek er heel classy uitziet, terwijl het niet uitermate moeilijk is om de broek in elkaar te steken. Ideaal dus!

  

De uitleg van het patroon is in het Engels, waardoor je wat de ‘klik’ moet maken en soms eens twee of drie keer moet lezen wat er bedoeld zou worden. Enkel de plooi leggen in de broek, begreep ik niet vanuit de uitleg. Hierbij moest ik even een hulplijn inroepen tijdens het naaicafé.  De andere ‘moeilijkheden’ heb ik zelfstandig kunnen naaien: de plooien aan de voorkant van de broek, de blinde rits aan de achterkant van de broek, het beleg van de tailleband,…

De enige aanpassing die ik deed aan de broek was de lengte van de broekspijpen. Het patroon toont eigenlijk een broek waarbij de pijpen tot boven de enkels komen. Ik ben niet zo zot van dergelijke broeken waardoor ik de pijpen 3,5 cm verlengd heb.

Ik kan mijn broek mooi combineren met de Crystal top die ik eerder maakte.

Hierbij staan natuurlijk de frullekes centraal aan de borst en aan de mouwen. De beschrijving in La Maison Victor is heel uitgebreid en zorgt ervoor dat het in elkaar steken van de top geen extra moeite vraagt. Ook het maken van de frullekes was dus zeker niet moeilijk en ging vrij vlot.

Enkel bij de afwerking van dit topje heb ik wat gesukkeld. Ik had sowieso extra werk doordat ik ervoor koos om dit topje met beleg te maken en niet af te werken met biais aan de hals. Doordat dit de eerste keer was dat ik met beleg werkte in een T-shirt, moest ik al wat meer doordenken. Aan de mouwen heb ik wel gekozen om af te werken met biais, maar dat vond ik wat prutswerk. Er blijft weinig stof over aan de mouw om het biaislint aan vast te stekken. Maar met de nodige rust en op een traag tempo is het gelukt en ben ik heel tevreden over het resultaat!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *