Blad, blaadjes

Raad eens wat ik gemaakt heb?
Een kleed ! Wie had dat nu gedacht.
Zoals jullie ondertussen wel weten zie ik overal kleedjes, zelfs in decostoffen.

De reden dat ik ooit begon met naaien is dat ik kleren wilde die een ander niet heeft en trends volg ik niet echt, toch niet zonder er mijn eigen schwung aan te geven.
Volgens de vakkundige modepers echter (flair en co) zijn botanische prints ìn, en laat dat nu wèl iets zijn dat ik volledig zie zitten.
Bloemen, vogels, blaadjes ik vind het allemaal geweldig, als er maar kleur in zit.
Dus toverde ik een decostofje met blaadjes om tot een kleedje. Ik vind naaien nog altijd iets ‘magisch’ hebben, je begint met een stuk stof en dan wordt dat met knippen en meten en aan elkaar zetten (met wat geluk) iets draagbaars.

De megan dress van het ‘love at first stitch’ boek van tilly and the buttons gebruikte ik als patroon. Ik maakte dit kleedje al eens eerder en het leent zich perfect voor grote prints omdat het model redelijk eenvoudig is zonder veel tierlantijntjes.

De kop van de mouwen is ‘gestropt’ en canvas heeft de leuke eigenschap dat het net iets meer ‘staat’ dan gewoon katoen, met ‘poef’ mouwtjes tot gevolg. Heel leuk vind ik dat zelf. Het enige wat ik veranderde was de hals net iets meer uitdiepen.


En waar kun je beter poseren met blaadjes dan tussen bloemen en blaadjes, ik had een lichte voorkeur voor een fotoshoot in de jungle in bali, maar dat was net iets te ver.

Valérie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *