Gertie’s hemdjurk

Toen ik deze stof zag liggen bij één van van mijn bezoekjes aan stof op zolder was ik meteen verkocht ! Frisse katoen met felle kleur, zotte tekeningetjes en hier en daar wat goud. Mijn dochter was heel enthousiast toen ik er mee thuis kwam, maar neen deze was voor mama!

Een hemdjurk zou het worden, mèt zakken !

Ik ben al een hele tijd grote fan van Gretchen Hirsch, een amerikaanse dame die patronen tekent en al drie naaiboeken maakte. Haar vintage stijl vind ik geweldig en ik ben erg blij dat ik haar ooit ontdekte èn de boeken gewoon in de boekenwinkel, kon bestellen. Ik maakte al een aantal kleedjes uit haar ‘gertie’s ultimate dress book’, het leuke van dit boek is dat je onderling alle lijfjes, rokken en mouwen kunt combineren èn dat de patronen mij goed zitten. Normaalgezien heb ik vaak problemen aan de buste maar bij deze patronen zit het daar perfect.

Op mijn verlanglijstje stond al lang de ‘shirtwaist dress’ uit haar tweede boek . Een hemdjurk met wijde rok, kraag, smock in de rug en zakken!

Een hemdjurk, dat zijn heel veel stukjes en aangezien ik altijd lits, kropen daar een aantal uurtjes werk in. Wat niet verveelde omdat ik telkens nieuwe tekeningetjes ontdekte terwijl ik bezig was. Een regenboog, een ijsje, een gouden ballon, unicorns,  haha geweldig!

De uitleg is duidelijk als je al wat kunt naaien vooral omdat alles in het engels is (google translate moest me toch hier en daar een handje helpen).

Aan de rugpas voegde ik nog een gouden paspel toe, a girl can never have enough bling, niet?

Onderaan de rug op ongeveer taillehoogte zitten vijf rijtjes smock.

En dan de zakken, voor mij was het de eerste keer dat ik zakken in een kleed stak en hoewel ik niet helemaal tevreden ben met de netheid vanbinnen, ben ik toch blij dat ze erin zitten.

Missie geslaagd, een hemdjurk die heerlijk zit met veel extraatjes en zotte tekeningetjes. Helemaal mijn ding. Dit patroon zal hier zeker nog eens van onder de machine rollen.

En ja de jurk mocht mee op vakantie en zag het mooie Gerona.

Valérie.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *