Too cool to be true?

Kennen jullie de cool wool collectie van Stof op zolder? De stofjes bestaan voor bijna de helft uit wol en zijn de ideale stoffen om winterkledij uit te maken. Ze vallen heel soepel. Een geklede broek uit deze stof maken is dus zeker aan te raden. Maar ze bevatten ook nog eens een percentage elastaan, waardoor het draagcomfort zeer hoog is.  Ik maakte uit de munt-versie een kleedje.

Maar je hebt meerdere prachtige kleuren: (ik heb het roest stofje ook al liggen voor een broek ( ik hoop zelfs stiekem om er ook een rokje uit te krijgen 😉 ).

Het patroontje tekende ik zelf. Het is eigenlijk een basispatroontje op maat waar ik een klassieke mouw en V-halsje in tekende. Hoe je zo’n basiscorsage op maat maakt, vergt een klein beetje uitleg en kan ik niet zomaar online in een notendop weergeven. Maar mocht je interesse hebben, geef het gerust door als reactie op deze blogpost en bij voldoende interesse, organiseren we misschien een lessenreeks hierrond.

Het kleedje werkte ik af met een paspel en biais-lint. Op zich is het redelijk eenvoudig en dus snel klaar. Het stofje verwerkt heel gemakkelijk. Je wast het op 30° wol en mag het strijken. Alleen maar voordelen!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *