Herfstige vlekjes in de winter

Alweer een kleedje hoor ik jullie denken, ja alweer een kleedje. Deze keer wat herfstig, ook al is het winter.

Dit stofje trok meteen mijn aandacht, herfstkleurtjes, bruin, zwart, roest en lekker soepel. Op het eerste zicht zou je misschien denken, met dit stofje daar kan ik niets mee, het is wat saai. Maar dat vond ik dus niet, ik zag meteen een kleedje voor me (what else, hahaha). Alhoewel en bloesje ook prima zou kunnen, met een strikkraag of zo, misschien moet ik nog een stuk halen om er zo een te maken.

Om het wat meer af te maken maakte ik een kraagje in suède. Als patroontje gebruikte ik hetzelfde als voor mijn kleedje in alpenfleece, waarvan ik dus niet meer weet uit welk boekje het komt.

Een recht kleedje met wat taillering. Ik tekende er (met hulp van mijn naajuf) een soort van ‘peter pan’ kraagje bij, en voerde het volledig. Deze keer had ik wel een rits nodig want het stofje rekt maar een klein beetje het valt wel heel soepel.

Ik maakte ook korte mouwen, er zitten genog tinten in dit stofje om een passend giletje te vinden voor erbij voor als het toch iets kouder wordt.

Voilà, zelfde patroon, maar door het leuke stofje èn het extra kraagje toch een volledig ander kleedje. En dàt vind ik leuk aan naaien, ook al gebruik je vaak  eenzelfde patroon door kleine veranderingen krijg je toch steeds een ander resultaat.

Valérie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *