Happy new year

Dit zou mijn nieuwjaarskleedje worden ! Prachtige print, heel wat bling bling, ideaal voor feestdagen. Hoewel wij die niet vieren, sta ik toch graag ietwat feestelijk uitgedost in de winkel op deze dagen.

Maar door omstandigheden was ik genoodzaakt de niet-aan-het-werk uren wat meer in de zetel door te brengen en te rusten en raakte het niet op tijd af.

Ik gebruikte nog maar eens mijn favoriete patroontje. Toch vond ik dat het niet feestelijk genoeg was. Een paspel of kantje toevoegen heb ik al vaak gedaan, maar ik wou iets anders.

Dus tekende ik een kraag aan de hals (alweer dank aan de naaijuf), beetje retro-achtig.  Mijn eerste plan was de kraag in dezelfde stof te doen, maar die zou je dan niet genoeg zien. In mijn kast vond ik hèt ideale blauwe stofje om te combineren. De kraag is uiteraard gedubbeld en ik werkte af met een beleg.

Voor de rok heb ik gewoon plooitjes gelegd in een recht stuk tot ik de breedte van het lijfje had. Plooien èn een kraag als dat niet feestelijk is.

De stof doet me een beetje denken aan pauwenveren, de kleuren zijn zo intens en mooi. Alhoewel het bedoeld was als nieuwjaarskleedje kun je dit prima dragen telkens je je wat feestelijk voelt en daar hoeft niet altijd een reden voor te zijn.

 

Valérie

 

2 Antwoorden op “Happy new year”

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *