Miauwkes

Ik had dit stofje al meer dan eens zien blinken toen ik weer maar eens binnenwipte bij Liesbeth. Nochtans ben ik geen grote kattenfan, maar die katjes bleven me maar hypnotiserend aanstaren met hun groene ogen. Dus ben ik gezwicht.

Ik wist nog niet wat ik er mee zou maken, een kleedje allicht. Maar ik wilde eens een ander modelletje gebruiken. Ik volg Gertie (Gretchen Hirsch een amerikaanse patroonmaakster) op instagram en had daar iets zien passeren wat me wel wat leek. Een zomerjurkje, maar met een bloesje onder perfect haalbaar in de winter.

Het patroon vertrekt van haar ‘basic bodice’ uit de ‘ultimate dress book’ waarin een vierkante lage hals getekend wordt (nog eens dankuwel juf Veerle). Ik maakte het kleedje eerst ‘in de pas’ en merkte zo dat ik erin kon zonder de rits te laten doorlopen in de rok. Lekker makkelijk om de print in de rok te laten doorlopen!

Het lijfje is volledig gevoerd en voor de rok rimpelde ik twee stofbreedtes waardoor er lekker veel volume inzit. Om het goud nog eens te laten terugkeren bestikte ik het lijfje en de zoom met gouddraad. Die metallic stikzijde is teer aan afbreken en dus zette ik mijn draadspanning wat lager en mijn steeklengte wat groter en gebruikte ik gewone stikzijde in mijn spoeltje. Dat werkte prima. Kittykat dress ready !

Gertie maakt patronen die mij heel goed gaan en ik denk dat dit nog heel veel gebruikt zal worden. In de winter met een bloesje of t-shirt eronder en in de zomer met niks eronder (allee zjust ne bh want we zijn al te oud om zonder te lopen) .

Het bloesje is er eentje uit een keten (mea culpa) uit de solden, het was precies wat ik zocht. Voila, we zijn weer een tenue rijker.

Valérie.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *