Alcapacas (of zoiets)

Eva Mouton, ik vind dat een geweldige madam met een geweldig tekentalent en zalige humor. Dus dat zij stofjes tekent vind ik helemaal geweldig. Ik heb nog altijd dikke spijt dat ik de gymmannekes niet kocht 🙁

Sérafine vroeg al lang  om een sweater kleedje. Ik gebruikte de mitch uit la maison victor en verlengde die. Nadat ik haar gemeten had voegde ik 35 cm toe aan voor- en achterpand. Want ze wilde dat het tot onder haar knieën kwam.

Dit was de eerste keer van mijn naai-leven dat ik een patroon op dubbele stof legde, naad bijtekende en knipte. Normaal gezien lits ik altijd àlles. Man wat ging dat snel ! Knippen, spelden, stikken, klaar ! Hahaa ! Ik denk niet dat ik volledig bekeerd ben maar eenvoudige patroontjes zoals de mitch, die ga ik dus niet meer litsen 😉

Dus toen Sérafine vroeg: zal het morgen klaar zijn kon ik volmondig toestemmen. Iedereen blij.

Tot ze ‘s morgens beneden kwam, hahaa dat trekt dus op niks he een sweaterkleed tot onder de knie. Precies alsof ze bomma’s slaapkleed aanhad ! Maar afdoen wilde ze niet, dus ging ze de hele dag zo naar school.

‘s avonds deed ik de boordstof (hele mooie die glittert trouwens) eraf. En kortte het kleedje maar liefst 15 cm.

Veel beter. Dochter content, moeder content.  Zie ze eens blinken in haar alapacas, ( ik krijg dat bijna niet gezegd he dat woord) alpaca’s dus.

 

Valérie.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *