Verjaardagskleedje

Bij verjaardagen horen natuurlijk ook cadeautjes. En ons miss wilde graag een jurkje, ik maakte vorig jaar een mila pakje uit de LMV voor haar maar wegens groeispurtjes was dit hopeloos te klein geworden. Ze wilde heel graag nog eens zo’n kleedje.

Vorig jaar tekende ik al de grootste maat dus moest het vergroot worden. Ik ben geen patroontekenen wonder en nam het mee naar de les, mijn lieve juf hielp me tekenen (komt er vooral op neer dat zij tekent en ik naar de uitleg luister, dank u Veerle). Ik vind het trouwens  jammer dat kinderkleren maar tot maat 164 in de boekjes staan, ook de kooppatroontjes voor jurkjes en shortjes die gelanceerd worden is 164 meestal het grootse. Op 11 jaar zit ons miss op de grens tussen meisje en meid. Soms heeft ze nog de smaak van een meisje maar door haar grootte past ze daar niet meer in. Terwijl  de ‘tienerpatronen’ soms net iets te oud voor haar zijn. Op deze leeftijd vallen ze er precies tussen. Met de candy jurk uit LMV heb ik dat ook, qua model en in het juiste stofje gaat die nog prima voor een 11 jarige maar gaat ook maar tot 164.

En nu de stof, die mocht zomers zijn, heel zomers want het is ook echt een zomers jurkje. We vielen allebei als een blok voor de wondermooie, sprookjesachtige stof van Fiona Hewitt. Ik kocht genoeg om misschien ook iets zomers voor mezelf te maken.

Forget the rules, if you like it, wear it.

Toen het ineen zat deed ik haar passen, het lijfje heb ik nog iets gekort want anders zat de taille net te laag en dat vindt ze niet prettig.

Voor de rest vind ik dit een heel geslaagd zomers speeljurkje, ideaal om molentjes te doen op het strand. Nu mama nog, maar molentjes op het strand, da’s niks meer voor mij.

Zomer, wij zijn klaar.

Valérie

Een antwoord op “Verjaardagskleedje”

  1. Ik voel de zomer al tot hier! Heerlijk kleedje…En wel lastig als ze zo tussen de maten vallen. De patronen voor vrouwen zijn dan al snel ‘te volwassen’, hè…
    Gr
    Jill

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *