Een ice tea, graag!

Eerlijk verdelen was de boodschap! Deze week kocht ik een prachtige French terry, van See you @ 6, voor mezelf want ik wou natuurlijk ook zo’n Lux jurk.  Toen ik thuis kwam met die hippe print moest ik mijn plannen direct wijzigen want mijn zoon & dochter vonden het niet kunnen dat mama het allemaal voor zichzelf zou houden! #eerlijkverdelen

Ik verwende mezelf maar zij kreeg natuurlijk ook een stuk van de ‘taart’!
Ik maakte dus een Lux top ipv een Lux jurk. Dit patroon kun je aankopen op de website van Bel’etoile.
Hoe deed ik dat?
– ik tekende het patroon door tot aan de lijn ‘elastiek’.
– daarna tekende ik 15 cm bij (verlengen)
– ik versmalde de top vanaf de oksel tot aan de zoom 2 cm. Begrijp me niet verkeerd hé: ik begon in het okselpunt (op niets) en trok dan een schuine lijn naar de zoom.  Ik nam geen bovenwijdte weg maar versmalde enkel de zijnaad!
– daarna maakte ik een ‘tunnel’ van 2 cm breed: ik plooide dus 2 cm om en streek het geheel plat.
– ik stikte die gemaakte tunnel vast maar ik liet wel een kleine opening zodat ik achteraf mijn elastiek gemakkelijk kon inrijgen.  KLAAR! #luxtop
patroon: Lux jurk – Bel’etoile

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *