Een beetje te late hohoho

Kerst is voor mij vooral een periode van héél lange werkdagen, dat komt er van als je verliefd wordt op een bakker. Anderzijds weinig of geen werk met die dagen zou ik waarschijnlijk erger vinden.

En toch hou ik van de sfeer en de decoraties en de kerstbomen en de lichtjes. Hoe nostalgischer en kitscheriger, hoe beter. En uiteraard wordt mijn garderobe hieraan aangepast, ajaa.

Kerstkleedjes dus, 3 exemplaren kwamen er dit jaar.

Het eerste is er eentje in een megamooie retro kersttaferelenstof, ik gebruikte opnieuw mijn favorietje (voor alledrie trouwens). Never change a winning team en zo je kent dat wel. Als extraatje naaide ik op het voorpand een bontrandje, lekker zacht en fluffy. Helemaal feestelijk dus.

Als tweede volgde er eentje in een roze katoentje, met allerlei kerst ‘dingen’ op. Kousen, een kerstunicorn, kerstbomen, taartjes… Hier zat wat gouden blingbling in en dus voegde ik een gouden paspel toe. Ik verlengde de mouwen wat en stak er een rekker in. Als rok gebruikte ik die van de june van lmv. Voila ook klaar.

Als laatste gebruikt ik de kerstmannen stof. Hier plaatste ik een rood/wit gestreepte paspel als extraatje zowel aan het voorpand als aan de zoom van de rok. En ik maakte de rok met veel plooien. Met een restje maakte ik ook nog een snel klaar rimpelrokje voor mijn dochter. Aan-fotos van de laatste heb ik niet, tijdsgebrek en taarten en zo, je kent dat wel.

Ik weet het, kerst is al voorbij en dit berichtje had vóór kerst moeten komen. Maar misschien brengt het jullie op ideeën om volgend jaar een echt hohoho kleedje voor jezelf te maken. Waarom niet, (foute) kersttruien worden ook volop gesmaakt en we moeten al meer dan genoeg serieus zijn in ons leven. Ik kan je zeggen dat wanneer ik mijn kerstkleedjes in de winkel draag, mijn klanten dat heel erg leuk vinden (of dat maken ze mij toch wijs) en ze glimlachen. Zot zijn doet geen zeer, het kriebelt alleen een beetje.

Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *