Constance voor Sérafine

Onze miss is soms een meisje meisje en soms een stoere chick. Ze draagt kleedjes en rokjes (maak ik graag). Ze draagt ook graag broeken, maar geen jeans en zeker niks dat spant aan de benen. Of ik geen salopette wou maken voor haar, asjeblieft mama (puppyoogskes).

Broeken maak ik dus niet graag, een salopette had ik nog nooit gemaakt maar ja, die puppyoogskes hé. Naar een model hoefde ik niet lang te zoeken, er was net een nieuw naaimagazine uit: Fibremood. Daarin staat de Constance, een salopette! 

Ze is 11 nu ons miss en redelijk groot voor haar leeftijd (heeft ze absoluut niet van mij). Ik tekende de 34 uit. Omdat het een winter exemplaar moest worden gingen we voor stoer ribfluweel, in het groen.

14 ! Patroondelen zijn er nodig om een salopette te maken, puzzelen voor gevorderden dus. Ik besloot om ze helemaal in de naailes te maken, want ik had totaal geen idee hoe ik hieraan moest beginnen.

Volgens de uitleg van fibremood moest er behalve de taillebanden niets gevoerd worden. Samen met mijn naaijuf Veerle besloot ik om de zakken, voorpand, achterband en de schouderbanden ook te voeren. Gewoon omdat het dan toch netter afgewerkt is. Niet met de ribfluweel omdat dat te dik zou worden, maar met een overschot katoen met poesjes die ik nog liggen had van een kleedje van vorig jaar.

Ik ben heel erg lang bezig geweest, omdat ik er alleen in de les aan werkte. En eerlijk, zonder de hulp van Veerle zou hij waarschijnlijk in een hoekje van mijn stoffenkast beland zijn. Er waren ook veel stukken die ik niet herkende, inkijk rugpand, inkijk voorpand… nu het ineen zit is het wel allemaal logisch. Laat ons zeggen dat het leerrijk was. Ik liet ook telkens het patroon aan het stuk hangen om te weten wat wat was en toch slaagde ik er in om de achterste tailleband aan het voorpand te stikken (leve decovietjes!).

Maar kijk, na enkele weken is hij toch afgeraakt en ons miss is er helemaal gelukkig mee. Zelf ben ik er best wel trots op dat het gelukt is. 

Dit was denk ik een van de moeilijkste stukken dat ik ooit maakte. Maar als je dat gezicht ziet als ze met haar nieuwe salopette naar school mag vertrekken, dan is het toch de moeite waard geweest. Misschien komt er zelfs ooit een zomerversie, maar niet direct. Eerst nog eens een kleedje maken.

Valérie.

4 Antwoorden op “Constance voor Sérafine”

 1. Fantastisch mooi !
  Ik maakte de kinderversie (want dat is dus gewoon hetzelfde patroon 🙂 ) vanuit een vroegere LMV, ik denk dat het patroon Sasha heet …
  Ik voerde daar ook met een restje katoen van Atelier Brunette en vond het hele proces best uitdagend
  Ik ‘klopte’ er wel drukknopen in ipv knoopsgaten (aan de zijkant)
  Nu nog mijn kleinste overtuigen te willen poseren !

  1. Dankjewel Katrien, ik vond het ook een hele uitdaging om hem te maken. En inderdaad knoopsgaten zijn ook niet mijn favoriet om te maken. Ik maak er altijd eerst stuk of 6 op een proeflapje, om het weer in de vingers te krijgen. Om te poseren, moet ik dikwijls omkopen met een chocolaatje;-)
   Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *