Een zomerse jas

Amber jas La Maison Victor

Nog niet zo lang geleden maakte ik een mantel, die sindsdien elke dag gedragen wordt. Moest ik kunnen, ik zou erin wonen. Alleen, de laatste tijd wordt het wat te warm voor die mantel, maar toch nog niet warm genoeg om zonder buiten te komen.In mijn dressing – à l’improvise, want dat is voorlopig eigenlijk gewoon een half afgewerkte kamer met enkele Ikea-rekjes in – is geen zomerjas meer te vinden. Tijd voor een nieuwe dus.

Gelukkig had ik nog een onbestemd stofje liggen dat ideaal was voor een jas. Bijna ideaal, want er zat wat rek in en de stof was iets te soepel. Maar geen probleem, ik beplakte de volledige jas met vlieseline G405. Een rotklusje als ik eerlijk mag zijn, maar met een super resultaat.

Het patroon was ook alweer een klus. Ik wilde een jas à la Chloe uit La Maison Victor, maar met gewone mouwen in plaats van raglan. Zoals mij wel vaker overkomt, niets te vinden die het beeld in mijn hoofd een beetje evenaard. Aanpassen dan maar. Ik besloot dat de Amber uit La Maison Victor een mooi startpunt was. De jas werd 15cm verlengd, de kraag werd weggelaten, ik verlaagde de zakken een 5-tal cm en de taille werd rechtgetrokken.

De jas zelf stak op een dagje in elkaar. Wat me sterk verwonderde aangezien ik die dag de lompheid zelve was, kan gebeuren, maar die jas moest en zou af. Met het tornmesje in de aanslag en nu en dan vol verwondering over de domme fouten die ik maakte, is alles goed gekomen.

Uiteraard stak ik weer een paspel in de voering, want ik vind dat zoooo mooi. Deze keer werd het geen gouden paspel, zoals bij mijn vorige mantel. Het lichte muntgroene kleurtje leek me ook wel erg leuk. En hoewel het resultaat er zeker mag zijn, heb ik stiekem een beetje spijt dat het toch geen goud geworden is. Maar niet genoeg om alles weer los te halen. Dus, deze jas zal opnieuw met veel plezier gedragen worden!

Amber jas La Maison Victor

Amber jas La Maison Victor

Amber jas La Maison Victor

Amber jas La Maison Victor

Stof: Stof Op Zolder
Patroon: Amber jas uit La Maison Victor januari/februari 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *