Elsa blouse

Het was één van die zeldzame momenten dat ik eens stof koos met een vooropgesteld doel. Dit See you at Six- katoentje met een subtiel goudkleurige grillmotief (uitverkocht, wel nog deze versie beschikbaar), moést een hemd worden. Absoluut fan van de stof, maar ze schreeuwt wél om een strijkijzer. Je kan maar beter een beetje ‘kreuktolerant’ in het leven staan, want zelfs met de oude vertrouwde Rémy (stijfsel), krijgen we de kreuken slechts eventjes onder de knoet.

Verder deed ik enkele kleine aanpassingen aan de werkwijze t.o.v. de handleiding in LMV. Ik overlockte de naden apart en streek ze open, omdat dat bij een katoenen hemd toch wat ‘netter’ lijkt dan de naden samen te overlocken. Eerder uit gemak dan weloverwogen, streek ik de zoom tweemaal 1cm ipv 0,5 cm om. Omzomen is niet mijn favoriete onderdeel in het naaiproces, dus het is mooi meegenomen als dat wat sneller gaat.

Door de rechte snit (geen gecentreerde naden) en het feit dat ik deze versie een maatje groter maakte dan ik normaal doe, heeft het op een jeans iets van een boyfriend-shirt. Maar in een andere stof of meer aansluitende maat, kan je met dit patroon alle kanten uit!

Stof: See you at Six

Patroon: Elsa Blouse, La Maison Victor, sept-okt 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *