Fenna

Het gebeurt niet zo vaak dat ik onmiddellijk enthousiast ben bij het openslaan van de La Maison Victor.  Meestal ga ik pas overstag bij het zien van wat anderen ermee doen, op Instagram of Facebook. Niet zo bij deze Fenna sweater! Ik was al even op zoek naar een patroon voor de groene velvet die ik bestelde en had eerst de Gemma-sweater in gedachten. Ik stond letterlijk op het punt om dit patroon te bestellen, toen de LMV in de bus viel. De restjes van een cardigan die ik eerder maakte, bewaarde ik zorgvuldig, aangezien ik hoopte ze ooit nog ergens in te kunnen verwerken. Dit is het ideale patroon om wat restjes stof te verwerken in de contrasterende stroken. De eerste contraststrook is overigens gewoon de verkeerde kant van de velvet.

Ik ging dus aan de slag en tekende maat 30. Omdat de patronen van La Maison Victor altijd erg wijd maar eerder kort vallen voor mij (en ik lees hier en daar dat anderen dezelfde ervaring hebben), durfde ik voor de kleinste maat gaan, maar verlengde de sweater met 5 cm.

Het naaien, ach, dat ging deze keer niet zo zorgvuldig. Ik ben soms wat slordig in het aanduiden van merktekens en het aanbrengen van rijgdraadjes. De fluffy stofjes mee in rekening genomen, maken dat de trui niet helemaal is zoals ik ze zou willen. Toch ben ik erg blij met hoe de combinatie uiteindelijk is geworden, en is het zowat mijn meest comfortabele kledingstuk van het moment!

2 Antwoorden op “Fenna”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *