Marine Ludivine

Eind vorig jaar botste ik op dit patroon. Een gratis patroon van République du chiffon. Ik had niet direct een wauw gevoel bij de foto, maar het bleef toch ergens hangen. Ik hou wel van kleedjes die niet al te strak aansluiten, je kent dat wel, je tut je helemaal op, mooi kleedje aan, ’s morgens past dat allemaal geweldig goed. Twee of drie maaltijden verder heb je zoiets van: what happened to the dress?

Goed, we maakten dus een winterversie in punta di roma. Het kleed zat op zich zeer comfortabel, maar als ik ging zitten, leek het alsof ik van die madonna puntborsten had. Blijkbaar zat de borstneep voor mij dus te hoog! Omdat het kleed anders zo comfortabel zit, gingen we voor een zomerversie met borstnepen 2cm lager. Allright! Dat zit!

Een tweede aanpassing die we deden was toch wel een vijf-tal cm verlengen. Het patroon is vrij kort, best eens het patroondeel nameten en wat reserve bijknippen. Korter maken is net iets makkelijker dan verlengen 😉

En een derde aanpassing, ze houdt niet veel in, maar we maakten de zakken ietsje minder breed waardoor ze meer opspannen, bij sommige slappere stoffen zouden ze de neiging hebben om open te staan/hangen, wat ik iets minder mooi vind.

We maakten een marine versie, ik ben gek op strepen!!! Dat valt licht op bij ons in de winkel 🙂 roze, oranje, groene, fluogele, blauwe, rode, … strepen in alle diktes en kleuren! Het contraststuk langs de zijkant geeft het kleed een speels effect vind ik! De stof is zalig (ze is er ook in rood)! Een structuurtricot met wat volume. Wassen, half uurtje buitenhangen, aandoen! Zit lekker, geeft wat warmte voor het tussenseizoen en hoeft niet gestreken te worden. It’s a winner!

P.S. Ondertussen werd het kleed hier in de winkel al door een paar mensen gemaakt. Ze hebben allemaal hetzelfde puntborstneep probleem. Dus ik denk dat het iets is wat algemeen mag aangepast worden 😉 Good luck trying!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *