Meet the Snappaps!

Snappap ofte wasbaar papier: een nieuw materiaal in naai- en knutselland, waarvoor je allerlei toepassingen kan bedenken. Je kan het naaien, maar ook met plak- en knipwerk leuke dingen maken. Uiteraard wou ik dat testen!

Alvorens aan de slag te gaan, stop je het wasbare papier dus in de wasmachine én de droogkast. Dat maakt het makkelijker te verwerken, en zorgt voor het rimpeleffect.

Daarna naaide en plakte een kleine “familie Snappaps” bij elkaar.

Om te beginnen het kleine ritstasje. Zelf hou ik wel van een beetje bling bling, maar een volledige tas uit dit materiaal zal je me niet snel zien dragen. Wat details of blikvangers in het Rosé gold, daar ben ik wel voor te vinden. Ideaal voor de eerste ervaring met snappap, aangezien je zo het keren van ietwat stugge hoeken en naden nog even vermijdt.

Het gratis patroontje hiervoor vind je bij ‘True bias’.

Toen ik op zoek was naar een leuke manier om het jarige nichtje een centje cadeau te doen, bedacht ik deze enveloppe:

Altijd leuk om het minst verrassende cadeau toch verrassend te verpakken. Ik kan zeggen: meisjes van 7 jaar vinden dit helemaal top! Je tekent een vierkant zo groot of klein als je wil, met een flap eraan en stikt 3 zijden van het vierkant dicht met een zigzagsteek (slechte kant op slechte kant). Vervolgens een kamsnap erop en klaar!

En dan komt moederdag eraan. Oké, eigenlijk had het eerste ritstasje mijn moeder als bestemming. Maar aangezien ik het ondertussen zelf was beginnen te gebruiken, moest ik iets nieuws verzinnen. De toiletzak volgens de tutorial van ‘Handmade Mieke‘ is hiervoor perfect, en bovendien erg duidelijk. Ook hier koos ik voor de combinatie van stof en snappap, met enkel snappap aan de voorkant.

Om de familie compleet te maken knipte en plakte ik nog een tassel bij elkaar. Je vindt de handleiding hiervoor bij Lily en Woody.

 

2 Antwoorden op “Meet the Snappaps!”

  1. Heel mooie geschenken ! Echt wel een top product, die snappap ! Geeft direkt dat beetje meer aan je creatie’s. Top gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *