Moet er nog melk zijn, of een Mitch?

Nu ik eindelijk doorheb dat je ook iets snel kan maken, maakte ik dus nog maar een mitch. Voor de zoon die wel een tas melk lust in see you at six sweaterstof met melkbrikjes op en gestreepte boordstof.

Ook voor de andere zoon maakte ik een mitch, waarvoor ik wel het patroon moest vergroten want die oudste zoon van ons die wordt wel heel snel groot. Blij trouwens dat ik voor hem iets mòcht maken, hij vond zijn broers trui wel cool dus kreeg hij er ook een. Ook al lust hij geen melk.

Terwijl we toch vlotjes aan het knippen en stikken waren maakte ik nog een derde mitch voor zoon nr 2. In een bèrecoole stof (hier citeer ik hem) die ook superzacht is.

Terwijl de oudste zoon heel snel groot wordt, moet zoon nr 2 ( die precies 1 jaar en 2 dagen jonger is) heel hard zijn best doen om hem bij te benen, maar zijn scheut komt nog wel. Daarbij komt nog dat hij heel erg smal is. Dus broeken vinden voor een hele smalle jongen is geen makkie. Broeken in zijn leeftijdsmaat zijn wel altijd goed van lengte maar veeeeel te wijd in de taille en aan de poep. Passen we een broek in een kleinere maat dan valt het mee aan taille en poep mee maar zijn de pijpen te kort. Dus ja, zelf maken dan maar. Van Liesbeth kreeg ik de tip om de Cisse van zonen 09 te proberen omdat dat een smal modelletje is. Ik koos een bordeauxrode stof uit, ietwat stevig maar met toch wat rek in.

Buiten wat speelshortjes voor de dochter had ik nog nooit een broek gemaakt en besloot die dus maar in de les te maken. Een werk van lange adem omdat alle stukken gelitst werden en daarna gedriegd om te passen. Best dat ik de zoon eens meenam naar de les om hem te laten passen want op zijn heupen werd de broek nog een 4 tal cm versmald ! Een broek maken vind ik zelf niet simpel dus maakte ik de eenvoudigste versie met gewone zakken en zonder papsel, of andere extraatjes.

Hij is er blij mee, want: dank u mama eindelijk een broek die goed zit. Daar doe je het toch voor hé. Hoewel mijn voorkeur nog steeds uitgaat naar het maken van rokken en kleedjes zullen er waarschijnlijk nog wel Cisses volgen ook in de korte broek versie. De blauwe broek van oudste zoon is er een uit de winkel.

Valerie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *