Prinsessenjurk

Naaiende mama’s willen voor hun dochters al eens een prinsessenjurk maken, maar volgens mij willen ze die stiekem voor zichzelf houden. Dus maakte ik er eentje voor mezelf!! Een magisch, sprookjesachtig stofje met prachtige kleuren, een zilveren paspel lintje en we zijn vertrokken.

Als patroon gebruikte ik een patroontje uit een oude knip dat ik al heel veel maakte (ik zou al eens heel diep moeten zoeken in mijn naaiboekjesvoorraad om hem terug te vinden). Het leuke van zo’n ‘basispatroon’ te vinden dat je goed staat is dat je eindeloos kan variëren. Je maakt het eens met mouwtje, zonder mouwtje, rufflemouw,… Ook in de rok wisselde ik al dikwijls, een rimpelrok, veel kleine plooitjes, holle plooien, een rechte rok, … Zo heb je telkens een andere outfit, die je toch steeds weer goed staat omdat de basis goed zit. Deze keer ging ik voor een kort mouwtje met in de rok een grote plooi vooraan en drie kleinere langs weerszijden.

Waar ik ook heel erg van hou zijn doorlopende prints, ik doe steeds heel erg mijn best om die te hebben en soms lukt dat al beter dan anders (heeft veel te maken met de hoeveelheid stof die ik kocht en de grootte van de print). Deze keer lukte het prima (ik ben dan zo blij als een klein kind met een lolly!!!).

Voila, passend giletje erbij en we zijn alweer een outfit rijker, een doordeweekse prinsessenjurk. En als onze dochters jaloers zijn dan maken we toch gewoon een rokje of jurkje in dezelfde stof en zijn we matchy matchy prinsessen.

Valérie.

2 Antwoorden op “Prinsessenjurk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *