Susan Dress

Strepen & een losse enkellange blousejurk was iets wat al een tijdje op mijn to-do lijstje stond. Nog nooit waagde ik me aan zo’n patroon. Gewoonweg omdat zoiets niet in 1-2-3 klaar is. Nu de rekken vol hangen met zulke jurken & het volop mode is moest ik er wel eens werk van maken.

Meten is weten bij zulke patronen. Er komt meer bij kijken dan je zou denken. Meet je lichaam en je patroon goed op zodat je op het einde van de rit niet voor verrassingen komt te staan.

Dit patroon heeft gewoon alles in huis: het is een toppatroon! De zijsplitten in de jurk zorgen voor een speels & luchtig effect. De taille wordt geaccentueerd door de riem. Ja, onze goeie kanten moeten we meer in de verf durven zetten.

Verticale strepen passen gewoon goed bij mij want zo lijk ik net iets langer dan 1m 69cm! #optischbedrog

aanpassingen:

– ik versmalde de mouw: hoe deed ik dat? Ik keek naar de mouw (onderkant) van de Pola dress en paste die maten toe op deze mouw. Mijn armen zijn niet zo breed dus deze aanpassing was nodig.

– De riem verstevigde ik met – lichte – vlieseline.

Ik zette na het dragen en fotograferen van deze Susan onderaan nog een knoopje bij (nog niet op deze foto te zien). Op die manier voelde ik me een tikkeltje meer op mijn gemak.

Fijn dat je even kwam lezen!

Groeten van MaZella

patroon: Susan dress – Fibre Mood/editie 3
stof: Stofopzolder – viscose (uitverkocht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *