Theo voor Théo

Théophile wou nog eens een hemdje, maar niet in een klassiek stofje, lees: geen bollekes of effen of streepkes of carreautjes… Dan maar een printje zeker ? Ik ben helemaal zot van dear stella,  en gelukkig kon mijn oudste zoon dit stofje ook wel smaken. Mooie kleur, toffe tekening en toch niet tè volgens hem.

Als patroon gebruikte ik de alom gekende theo van zonen09, en tekende de kleinste maat uit. Het volgende hemd zal ik toch een maatje groter maken denk ik want het is toch wat nipt.

Ik hou ervan als aan middenvoor de tekening doorloopt. Bij mijn kleedjes lukt mij dat inmiddels redelijk goed, ook aan middenrug trouwens. Maar een hemd is nog net iets anders, en dit is pas mijn tweede mannenhemd. Ik liet de tekening doorlopen aan de middenvoorlijn (op de fb pagina van zonen09 kun je een uitleg vinden), maar startte met de verkeerde kant waardoor mijn mannenhemd nu een vrouwensluiting heeft.

Wist je dat trouwens dat daar verschil in zit? Dames bloesjes sluiten rechts over links en mannenhemden net omgekeerd. Tip om te onthouden: als je als koppel in de auto zit en de man zit aan het stuur dan kan hij ‘binnenpiepen’ in haar bloesje en omgekeerd natuurlijk ook.

Als tip staat in de handleiding om 1 kraagdeel ondersteboven uit te knippen zodat je tekening rechtstaat wanneer je kraag platligt. Deed ik, maar ik was zo slim om dat deel als onderkraag te gebruiken, waardoor de palmboompjes dus toch ondersteboven staan.

Een hemdje met wat schoonheidsfoutjes, maar had ik het niet gezegd je had het waarschijnlijk niet eens gezien ?

Maar de zoon is content, dus de mama ook ( juj mijne grote zoon wil zelfgemaakte hemdjes mèt een printje dragen), en de volgende keer gaan we da proberen helemaal tip top te maken.

Valérie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *