Twee voor de prijs van één

Kleedjes, je kan er nooit genoeg hebben vind ik. Ik maakte er onlangs twee bij voor mezelf. Ik ben een echt kleedjesmens, nooit combineerstress of buiken die spannen in je broek. Kleed aan, kousen eronder in de winter, een giletje (cardigan) en huppa klaar.

Ik heb denk ik 1 jeans in mijn kast voor winterwandelingen aan zee, kwestie dat mijn billen dan net iets te koud krijgen bij een ijzige wind. En toch denk ik soms moest ik dè ultieme broek vinden waar mijn buikje zich in kan verstoppen en mijn bolle poep geen gapend gat veroorzaakt aan mijn onderrug, dat ik ze misschien wel zou dragen. Ik vind mezelf ook te kort voor een broek eigenlijk.

Soit terug naar de kleedjes.

Bij een van mijn (veel té) vele bezoeken aan Liesbeth, kwam ik een geweldig winterstofje tegen: zacht, warm en mèt bloemen en papegaaien . Hahaa papegaaien op een winterstof zaaaalig.  Ik twijfelde even of ik de stof zou verwerken tot kleed of gewoon op mijn bed zou gooien om eronder te slapen, want echt zoooo zacht dat die is, deze alpenfleece (uitverkocht).

Als patroontje gebruikte ik een recht model met twee grote  nepen aan de voorkant. Ik gebruikte het vorig jaar al eens voor een kleed in groene ruit met een gele kraag. Ik denk dat het uit een Knip van vorig jaar kwam maar weet niet meer dewelke, nu noteer ik netjes uit welke editie van welk boekje ik het patroon overtekende.  Maar de Solange van La maison Victor lijkt me hier ook heel geschikt voor.

Doordat de stof rekt hoefde er geen rits in. Dus snel klaar ! Dat mag ook al eens.

Het tweede kleedje dat ik maakte is er eentje in dezelfde macaron stof als de Oona voor mijn dochter. Als zij een kleed met macarons mag, dan mag ik dat ook vond ik ! Ik gebruikte opnieuw het Cleo salopettekleed patroon van Tilly Buttons. Ook eentje dat redelijk snel ineen zit en een instant smile op mijn gezicht tovert door de vrolijke macaron print! En toch hoop ik stiekem dat er nog een grote madammen oona tevoorschijn komt in de LMV 🙂

Mijn kast is opnieuw twee stuks rijker, en ikke blij. Ik kan daar zo gelukkig van worden om ’s morgens mijn kast open te trekken en  al mijn zelfgemaakte kleurige kleedjes te zien hangen. Worden jullie daar ook zo blij van van je zelfgemaakte kleren?

Valérie.

5 Antwoorden op “Twee voor de prijs van één”

 1. Supertof kleedje! Ook die Macaronsyof is de max!
  Ik maak niet veel voor mezelf maar meer voor mijn kinderen. Vind het tijdens het naaien vaak tof en als ik het dan aantrek denk ik hmmmnn?
  Kwestie van de lat te hoog hebben liggen denk ik….

  1. Gewoon eens doen voor jezelf maken, alhoewel voor je kinderen naaien ook een instant smile op je gezicht kan toveren als je ze in iets zelfgemaakts ziet lopen!

 2. Eh, Neen, bah,hahaha.
  Tuurlijk da! Droeg vandaag,mijn faux furnleoparke en mijn lederen Frans hoedje en ik voelde top in de regen. Als de rest donkere kleuren wil dragen mij niet gelaten.
  Als ik op deze donkere dagen iem zou zien met een knalgele jas ? zou ik die toch een fameus compliment toe gooien.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *