Unicorns en tule

Ken je dat, je dochter meenemen als je snel iets gaat halen in de stoffenwinkel? Voor mij is een stoffenwinkel net een snoepwinkel en worden mijn ogen groot als schoteltjes als ik alle stofjes zie liggen. Ik streel stofjes, pak ze vast en hou ze voor me en overal zie ik wel iets in ( ja, meestal kleedjes).

Mijn dochter heeft blijkbaar dezelfde microbe. Ik ging dus samen met Sérafine naar Liesbeth om een gestreept stofje voor mezelf. Oooh mama di turquoise tule zo mooi, mag ik daar een rok van? Oooh mama die unicorns  zo mooi mag ik daar een trui van? Oooh mama die ananassen mag ik daar een short van?….

De tule zag ik zelf ook wel zitten, dus kocht ik een flink aantal meters want voor een tule rok heb je meer dan 1 laagje nodig, alsook een superzachte bleke voering voor eronder. En een roze blinkende elastiek. Hoe je een tule rok maakt beschreef Liesbeth al eens. Ik had het geluk dat ik vorig jaar al eens een jurkje maakte voor Sérafine met een cirkelrok dus tekenen hoefde niet meer, patroon op de tule, knippen, stikken, rekker, erop en klaar.

Van de unicorns wou ze een trui voor erop. Maar mama’s denken (soms) iets praktischer en dus stelde ik een t-shirt voor. Ik kende alleen geen patroon van een t-shirt en toen dacht ik aan de Odette uit lmv die je nu veel ziet passeren in ons bloglandje. Ik tekende maatje 30 voor m’n 10-jarige en die past perfect!Het enige wat ik veranderde was de halslijn iets hoger maken en de mouwboordjes weglaten. Ik tekende voor het eerst op Pi-dy patroonpapier (plastiek eigenlijk) en ik denk dat ik fan ben, je ziet er werkelijk alles door!

      

En ik moet zeggen, ik vind de tule en unicorns perfect passen van kleur en de roze rekker geeft het net iets extra. Die dochter van mij heeft smaak (maar ja van wie zou ze dat hebben, hahaha)

Misschien nog een mama versie nu in gele tule?

Valérie

2 Antwoorden op “Unicorns en tule”

  1. Hallo, de linkjes in je bericht werken niet meer. Ik ben anders wel benieuwd naar die handleiding voor de tule rok :-). groetjes
    Eva

    1. Hoi Eva,

      die stofjes zijn idd niet meer beschikbaar waardoor de linken in het bericht niet meer werken. Sorry daarvoor 😉 Is wat vervelend dat begrijp ik! Maar we hebben nog andere tule en unicorns 😉 altijd welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *