Verjaardagshemd

Wanneer mijn man jarig is, ben ik heel erg slecht in cadeautjes bedenken. Meestal zijn we dan met vakantie, wat eigenlijk al een cadeau op zich is vind ik.

Maar dit jaar had ik het gevonden, ik zou een hemd maken. Ik had nog nooit iets voor hem gemaakt, dus dit zou een extra waardevol cadeau worden want gemaakt met veel liefde en zo hé 😉

Een patroon kiezen was niet zo moeilijk, de Theo for men zou het worden. Gelukkig valt mijn stoffenkeuze meestal ook bij hem in de smaak. Hij houdt niet van streepjes, carrootjes (westvlaams voor ruitjes), of effen hemden. Ik twijfelde nog even tussen een bloemetjes hemd en deze geweldig mannelijke stof van dear stella. Bierflessen, op een hemd mannelijker kan eigenlijk niet dus nam ik deze mee.

Een hemd maken dus, mijn man is jarig op 26 augustus en ik had de stof en het patroon mee op vakantie waar ik op 24 augustus begon te litsen. Kwestie van cadeautjes op tijd te kunnen geven.

Dit was mijn eerste mannenhemd. Ik moet zeggen dat het patroon duidelijk was en de uitleg ook, maar toch denk ik dat het even zal duren vooraleer er nog een hemd volgt. Ik vind de kraag en de rugpas nogal veel werk. Ik hou wel van snellere projectjes. Misschien omdat mijn hemdjurk er ook eentje was van lange adem, begon het me wat te vervelen.

Tussen de rugpas en het rugpand stopte ik een roestkleurige paspel, die volgens mij perfect bij de stof past.

Jani, ik weet het, volwassen mannen horen geen hemden met korte mouwen te dragen, maar mouwsplitten zag ik echt nog niet zitten. Misschien zal ik me er de volgende keer eens aan wagen.

Voor de knopen koos ik opnieuw voor de roestkleur. En ik deed heel erg mijn best om de print vooraan te laten doorlopen.

Nu het af is en ik er mijn man in zie, ben ik toch best trots op mijn eerste mannenhemd. Was het niet bedoeld als (liefdevol) cadeau  had ik misschien niet verder gewerkt. Eigenlijk zou dat jammer geweest zijn, want deze stof schreeuwde echt om een hemd te worden!

Gelukkige verjaardag zoetie, ook al ben ik meer dan een maand te laat.

Valérie

Stof jammergenoeg uitverkocht 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *