Victoria

Had je me als tiener deze blouse laten zien en gezegd dat ik ze ooit zou dragen, ik zou je niet geloofd hebben. Ik was meer van het ‘grunge-type’ en liep destijds vooral in zwarte, veelal vormeloze kleren rond.

Het contrast met destijds valt me vooral op omdat deze blouse inderdaad nét iets romantischer is dan hetgeen ik normaal draag. Maar de stof is ‘oh zo schoon’, en leek in mijn hoofd voorbestemd voor dit patroon.

De stof en mijn naaimachine, die werkten wat tegen. De stof is erg kwetsbaar, ze rafelt erg, en schreeuwt het uit dat ze niet getornd wil worden. Op de één of andere manier speelt mijn naaimachine het ook altijd klaar om nét op een naaidag de trut uit te hangen. Werkelijk waar…stroppende onderdraad; altijd paraat op momenten dat je ze niet wil zien. Maar zie, met tijd en geduld komt alles goed.

Thuis afwerken dan maar, en nog een eeuwigheid laten liggen omdat je dat ‘ringetje en haakje’ voor de rugsluiting niet in huis hebt. Maar kijk, ik heb ze nu al enkele keren met plezier gedragen, en ze blijkt nog wonderwel te passen met één van mijn lievelingscardigans.

Patroon: Victoria blouse, Fibremood editie 3

Stof: Atelier Brunette (niet meer op voorraad) (link naar stof van Victoria bloes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *