Warme, warme truien graag!

‘Ik ben verkleumd tot op mijn botten’. In tegenstelling tot de ijskoningin in Kulderzipken verlies ik mijn krachten niet als ik het warm heb (wel in tegendeel). Warme stofjes trekken deze dagen dus heel erg mijn aandacht in de winkel. Mmm, ook mijn kinderen en man ontsnappen er niet aan, als ik het zo bedenk. ‘Mama, ik heb zweet’, klagen mijn kinderen vaak. Soit, het resultaat voor mijn man en kinderen toon ik wel eens in een ander blogje, me-time nu 😉

Deze twee stofjes heb ik gebruikt. Sweaterstof paars gemeleerd en imitatiebont heart ecru.

Ik gebruikte het patroon van de Bea jurk van La maison victor ( editie 1/ jan-feb 2016).

 

 

Het kleedje maakte ik al twee keer en daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. Ik ben heel tevreden over het patroon. Ik paste het een beetje aan mijn eigen maten aan, door het lijfje (boven de taille) met twee centimeter in te korten.  Het leek mij ook een goed patroon om een trui van te maken en dus korte ik het lijf voor deze gelegenheid nog eens extra in met 28.5 cm en werkte alles verder af zoals aangegeven staat voor de jurk.

Het imitatiebontje, daar ben ik zoooo blij mee. Ik werkte nog nooit met deze kwaliteit en eerlijk is eerlijk, je moet je stofzuiger bovenhalen nadat je klaar bent, maar het resultaat is zaaalig!! De paarse sweater pimpte ik met een coole vrouw ( ter compesatie ;-)). Alles om te borduren (borduurnaalden, borduurgaren, borduurschaar en soluvlies) vind je sinds kort ook in de winkel! Er waren al geen excuses voor nodig maar nu heb je er al helemaal geen meer;-)!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *