Washable paper

Na ons weekend H&H in Keulen, was ik helemaal weg van wat ik gezien had  gemaakt met washable paper. Mijn handen kriebelden om daar ook eens mee te werken! Ik koos voor glimmend goud omdat het zo mooi matchte met het gecoate katoen, Karo goud, dus had ik meteen twee kwaliteiten waar ik nog nooit mee gewerkt had. De rits die ik gebruikte is deze in goud!


Ik downloade een gratis patroon, “Catch-All bag”, moest de inch nog omzetten naar cm, wat de verhoudingen hier en daar niet echt ten goede kwam, maar enfin, ik ging ervoor! Washable paper….. toch even de bijgevoegde richtlijnen lezen (niet altijd mijn gewoonte) maar goed dat ik het deed, want het “papier” moest eerst gewassen worden.

Ondertussen kon ik de andere delen en de tussenvoering knippen. Even overwogen om het “papier” in de droogkast te steken (ja, ook dat kan!) maar heb het maar in de wind laten drogen. Het ziet er al wat leerachtiger uit en blijkbaar als je het in de droogkast droogt, heb je nog meer dat effect. Als tussenvoering heb ik de H630 gebruikt op de voering, omdat ik twijfelde of dat goed zou komen als ik het op dat gecoat katoen zou strijken.

 

Ook de eerste keer klemmen gebruikt in plaats van kopspelden, dat heb ik als positief ervaren ! Ik heb alles met een gewone doorsnee naald gestikt en dat ging vlotjes.

Het washable paper op zich is nogal stug, dat ondervind je best als je je tasje moet keren…. persoonlijk zou ik het niet adviseren om hele kleine projectjes te maken, tenzij dat je echt een stevig materiaal zoekt. Waar het ook uiterst geschikt voor is, is om applicatie’s te maken. Makkelijk te knippen en het rafelt helemaal niet!

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben tevreden van mijn experiment, smaakt zeker naar meer ! Je kan er je creaties een aparte look mee geven, het heeft iets stoers en ook iets chic, naargelang het kleur van het washable paper, check it out !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *